“Saya díhína, saya diam..”- Dakwαan Gαnggu Lufya Omar!, Sekali Julia Farhana Tampil Buka Mulut

Pelakon Julia Farhana Marin tampil buka mulut mengenai ke.melut yang mela.nda dirinya dan bakal suami iaitu Dr Che Muhammad Hafiz dengan pelakon Lufya Omar.

Menerusi kenyataan di Instagram, pelakon drama Harith Fayyadh ini menceritakan kronologi mengenai d.akw.a.an pelakon Lufya Omar yang menuduhnya masuk cam.pur dan m.engan.ggu kehidupan Lufya.

“30 Oktober: My circle of friends notified me that pihak sana dah tahu saya akan kahwin. Dan ada dakwaan yang tak berasas sampai dekat dia. Saya diam.

“1 November: Saya call our mutual friend. Saya explain, dak.waan yang dibuat dan disampaikan kepada pihak sana semua palsu. Kawan tersebut sarankan saya berjumpa dengannya walaupun bagi saya tak perlu. Tapi saya akur. Sebab? I want her to have a peace of mind.

“2 November: Bakal suami saya call dan memberitahu saya dia diserang di tempat kerja dan pihak sana fitn.ah saya which in response tarnished my name with my business partner.

“3 November: Saya tak initiate. Saya cakap dengan our mutual friend lets arrange a meeting dengan niat nak clear semua doubts or questions she may have. Saya terima message melalui mutual friend itu daripada pihak sana yang meminta saya advise bakal suami.

“Hari yang sama. Saya dinasihati oleh banyak pihak untuk buat lapo.ran po.lis for future reference. Terutamanya ber.kaitan fitn.ah yang meliba.tkan rakan niaga saya,” jelas Julia.

Menurut Julia, dia tidak mempunyai masalah untuk berbincang mengenai permasalahan ini dan memp.ersoal tentang dak.w.aan dirinya menganggu kehidupan Lufya.

“Jadi dengan cara apa atau dalam keadaan apa saya menganggu? Sedangkan niat saya nak berbaik. Saya tak pernah approach. Not once until she forwarded a message to me via a mutual friend (3rd november) refer first photo.

“Many times bakal suami saya larang saya jan.gan berhubung dengan dia. Saya degil. Saya respons. Sebab apa? Sebab nak respect dia dan benarkan dia berbincang dengan saya jika perlu.

“Saya masih diam. Saya masih tak res.pons. Saya tak ada masalah kalau nak dibawa berbincang. Tetapi sebaliknya, saya dihina. My fiancée terima fitnah dan hinaan tentang saya. Still saya kata, tak apa. Mungkin dia salah faham. Tetapi sekarang secara umum?,” tulisnya.

Julia yang memulakan karier seni pada 2011 itu juga menjelaskan terdapat faktor lain yang membawanya untuk membuat la.po.ran po.lis pada 7 November lalu dan hanya inginkan pengakhiran yang baik untuknya dan Che Hafiz yang bakal mendirikan rumah tangga dalam masa terdekat.

“Saya tidak berniat langsung untuk terl.ibat. Saya terima past bakal suami. Saya ingin membuat kesimpulan, terdapat begitu banyak faktor lain yang membawa kepada lapo.ran po.lis. Saya tak post langsung saya pergi bal.ai po.lis. Tak pernah share in public apa yang saya lalui.

“Atas rasa hormat dan pri.vasi. Tetapi priv.asi dan rasa hormat saya tidak dibalas. Saya ingin mengekalkan perbualan secara peribadi, tetapi jika ini adalah laluan yang dia suka, saya tetap dengan pendirian saya.

“Kalau saya nak masuk cam.pur atau ganggu dia, dah lama saya buat. Kenapa bila dah dekat tarikh perkahwinan baru terjadi semua ni?

“Niat saya simple, saya nak berbaik. Tetapi dibalas sebegini.

“Saya seorang yang sangat rasional. Tetapi saya akan suka kembali ke kehidupan peribadi saya. Saya sayang privasi saya dan saya harap saya akan diberikan itu. Sekian,” tutupnya.

Semalam, menerusi sebuah temu bual, Lufya memberitahu media agar Julia tidak menganggu dan masuk campur kehidupannya dan anak serta hal isu nafkah anak.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di Page

Sumber: Xtra, IG artis-artis malaysiaYOUTUBE,  Gambar Google dan Gambar IG Najwa Latif

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

About admin blog

Check Also

[VIDEO]“Anak Yang Bijak”-Telatah Jebat Jayden Kongsi Khasiat Air Zam Zam Mencuit Hati Netizen

Sebagaimana yang kita ketahui bahawa air zamzam ini muncul pada zaman Nabi Ismail AS ketika baginda ditinggalkan bersama ibunya Hajar oleh Nabi …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *