(Video) “Mereka ada cakap best bila ada ibu baru..” – Shuib Sepahtu

Setahun sudah pem3rgian Allahyarh4mah penyanyi Siti Sarah Raisuddin akibat jangk1tan virvs sekaligus meningg4lkan suami dan tiga orang anak serta bayi yang baru lahir.

Suaminya yang juga seorang pelawak dan usahawan iaitu Shuib Sepahtu masih lagi terasa akan kehil4ngan isteri tersayang yang ada disamping setiap jatvh dan bangunnya selama ini.

Terbaru, Shuib mended4hkan anak-anaknya ada menyuarakan hasrat untuk memiliki wanita yang boleh digelar sebagai ibu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Shuib Sepahtu (@shuibsepahtu)

Menurutnya lagi, setelah setahun kehil4ngan ibu mereka, keempat anaknya secara zahirnya memerlukan seseorang yang dekat dengan mereka.

“Mereka ada masa rindu dan menang1s mengenangkan ibu mereka. Ada kalanya mereka ada cakap best bila ada ibu baru dan sebagainya.

“Saya tahu mereka memang faham apa yang berlaku tapi secara zahirnya saya dapat rasa mereka memerlukan seseorang.

“Mereka selalu beritahu alangkah seronoknya jika ada ‘aunty’ yang boleh menemani mereka untuk berjalan-jalan dan sebagainya sebab itu ibu mentua saya juga sering bersama mereka,” ujar Shuib.

Susulan daripada itu, Shuib seolah-olah mula membuka hatinya untuk mencari seseorang yang boleh menjadi ibu kepada anak – anaknya.

“Sejak menjadi ‘ibu’ dan bapa mereka ini saya belajar dan memahami banyak benda.. Kalau dulu rasanya bila orang tanya bila hendak berumah tangga kembali tu saya sendiri tak tahu.

“Tapi kini bila masa dah berjalan.. Saya nampak mungkin dah ke arah tu. Cuma saya belum bersedia untuk berkongsi kepada semua buat masa ini.

“Perasaan tu tak boleh dip4ksa suka dan sayang itu datang secara natural bila masa Allah bukakan hati itu kita tak dapat hendak mengawαlnya,” tambahnya lagi.

Dalam pada itu, Shuib juga memberitahu ciri-ciri yang dilihat kepada wanita yang boleh menjadi isterinya kelak.

“Apa yang paling penting untuk anak-anak sebab misi seorang bapa ini hendak membesarkan anak – anak sebab nak bagi kasih sayang serta nak seimbangkan semua perkara.

“Jadi wanita itu biarlah yang ada sifat keibuan yang sangat tinggi untuk menyayangi anak-anak saya.

“Ciri – ciri untuk saya tu tak berapa penting kerana bila dah ada anak ni keutamaan pada mereka yang sedang membesar.

“Jadi kalau bakal isteri itu dah ada ciri-ciri itu pun sudah cukup. Kalau untuk saya mungkin kelebihan jika seseorang itu boleh faham saya dan kami serasi.

“Lagipun pilihan itu nanti akan ada sehidup sem4ti dengan saya. Insya-Allah harap-harap adalah nanti,” kata Shuib.

Sekadar info dan semoga bermanfaat.

Sumber:https://newzjournal.com/

[1] Rujukan, gempak

[2] Gambar, Rotikaya, shuibsepahtu,

About admin blog

Check Also

[VIDEO]“Anak Yang Bijak”-Telatah Jebat Jayden Kongsi Khasiat Air Zam Zam Mencuit Hati Netizen

Sebagaimana yang kita ketahui bahawa air zamzam ini muncul pada zaman Nabi Ismail AS ketika baginda ditinggalkan bersama ibunya Hajar oleh Nabi …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *