Nampak Macam Biasa2 Je, Sekali Terboηgkar 5 Artis Ini Anak Dari Golongan ‘Kayangan’

keluarga ‘kayangan’ namun tidak mahu ‘disegani’ ramai. Nama-nama mereka sering didengari memuncak dalam industri hiburan, tapi ‘mengunci’ perihal keluarga.

Selebriti-selebriti ini bukan sahaja popular dan ‘digil4i’ ramai malah memiliki latar belakang keluarga yang menarik dan boleh dijadikan inspirasi.

Namun masih ada yang tidak mengenali siapa mereka, apatah lagi berlatar belakangkan keluarga yang mungkin berasal daripada tokoh politik, korporat, anak seni dan sebagainya.

MARI IKUTI KAMI BONGKAR, SIAPA MEREKA DI BALIK ‘NAMA PENTAS’.

1.Miera Liyana
Nampak je hidup biasa, rupanya 5 artis ini datang dari golongan 'kayangan'

Latar belakang gadis berusia 29 tahun ini tidak kurang hebatnya. Merupakan anak kepada ahli perniagaan, Datuk Seri Kasmi Arsat dan Datin Seri Aishah Abdullah, Miera Leyana boleh diumpamakan lahir dalam dulang emas.

Tentu sekali dengan limpahan kemewahan yang dimiliki keluarga, Miera tidak perlu bersusah payah menjadikan profesion lakonan sebagai punca pendapatan.

Pun begitu dengan rendah diri kata Miera, dia tidak pernah mendabik dada malah jauh sekali untuk bermegah-megah dengan latar belakang keluarganya itu.

2. Ismail Izzani
Nampak je hidup biasa, rupanya 5 artis ini datang dari golongan 'kayangan'

Ismail Izzani Zainal Nazeri merupakan seorang penyanyi, penulis lagu dan pelakon lelaki Malaysia.Beliau merupakan juara dalam pertandingan di YouTube. Ismail merupakan anak kepada penyanyi veteran 1980-an, Datin Suliza Salam.

Bapanya, Datuk Zainal Nazeri Zainudin merupakan seorang usahawan yang pernah menerbitkanfilem pelumb malam pada tahun 1989.

3. Ummi Nazeera
Nampak je hidup biasa, rupanya 5 artis ini datang dari golongan 'kayangan'

Ummi Nazeera atau nama sebenarnya Ummi Nazeera Nor Hidayah merupakan seorang graduan di Royal Melbourne Institute Of Technology, Melbourne Australia.

Ibunya, Datuk Seri Maziah Musa seorang CEO Pointray Group yang merupakan salah satu syarikat syarikat bumiputera yang bertaraf empat bintang.

Syarikat tersebut terletak di Kuala Lumpur dan dua lagi terletak di Shah Alam dan Besut. Kini, dia menjalankan pelbagai peniagaan perkhidmatan perhotelan dan perabut teknologi kenaf.

4. PU Riz
Nampak je hidup biasa, rupanya 5 artis ini datang dari golongan 'kayangan'

Pu Riz atau nama sebenar Muhamad Haris bin Mohd Ismail adalah seorang pendakwah bebas dan juga seorang pelakon yang mula aktif dalam dunia hiburan sejak tahun 2016.

Ramai yang tidak menyangka bahawa PU Riz datangnya dari keluarga yang berada. Bapanya, Dato Sri Ismail Norbat adalah seorang ahli perniagaan yang berjaya dan merupakan seorang Ketua Pegawai Eksekutif Andaraya dan Ibunya, Datin Sri Normah Johar

Namun, keluarga ini lebih memilih hidup secara sederhana,tidak mahu dikenali dan memilih untuk merendah diri. Hal ini sendiri turut dided4hkan oleh seorang produser iaitu Datuk Ayu Puteh yang mengenali keluarga ini lebih 15 tahun.

5. Wanna Ali
Nampak je hidup biasa, rupanya 5 artis ini datang dari golongan 'kayangan'

NOR SYAZWANA MOHD ALI ATAU LEBIH DIKENALI SEBAGAI WANNA ALI MERUPAKAN SEORANG PELAKON, MODEL DAN PENYANYI.

Anak kedua dari empat beradik dan abangnya merupakan seorang penyanyi Fian Ali yang popular dengan lagu yang berjudul semakin benci semakin rindu.

Dia merupakan anak kepada penerbit filem, Datuk Normashayu Puteh yang juga pemilik syarikat produksi Pencil Picture &Records.

Dia pernah meminati bidang nyanyian dan prnah popular dengan lagu lepaskanlah. Dia terpaksa 4kur dalam bidng nyanyian kerana rezekinya lebih memihak kepada dunia lakonan sejak tahun 2012.

Sumber/ Kredit : Info Rakyat

Diolah oleh : Wan Network

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

About admin blog

Check Also

[VIDEO]“Anak Yang Bijak”-Telatah Jebat Jayden Kongsi Khasiat Air Zam Zam Mencuit Hati Netizen

Sebagaimana yang kita ketahui bahawa air zamzam ini muncul pada zaman Nabi Ismail AS ketika baginda ditinggalkan bersama ibunya Hajar oleh Nabi …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *