Puteri Sarah Mengaku Letih Besarkan Dua Anak Sendirian, Tersentuh Lihat Anak Sulung Pandai Pujuk Adik,

Sebelum ini, pelakon, Puteri Sarah berkongsi sebuah video di mana anak sulungnya, Syaikhul Islam membantunya melakukan kerja rumah.

Terbaru, Puteri Sarah memberitahu bahawa anak sulungnya itu pandai memujuk dan menenangkan adiknya selepas men4ngis. Terbaik!

Penat juga nak jaga dua anak

Sebagai wanita dan ibu, Sarah tidak menafikan menjaga dua anak pada waktu yang sama bukanlah perkara yang mudah. Ujarnya, ada kalanya dia perlu memarahi anak-anak agar mereka menjadi seorang yang berdisplin. Menerusi foto yang dikongsikan di Instagram, Sarah memberitahu anak keduanya, Sumayyah baru sahaja men4ngis selepas kena teguran.

Namun begitu, hati Sarah tersentuh apabila melihat Syaikhul cuba untuk memujuk adiknya agar tidak men4ngis. Tambah Sarah, dia sangat menyayangi kedua-dua anaknya itu lebih daripada dirinya sendiri.

Siapa kata tak letih. Sometimes kita rasa boleh tapi sometimes penat juga nak jaga 2 kids yang hyper active. Kadang kena tegur dan marah anak untuk disiplinkan mereka sebab sarah tak nak nanti bila besar anak-anak jadi tak elok. Sumayyah baru lepas cry after kena tegur dengan mama.

Abanglah pengubat hati adik, abanglah yang pujuk adik. Bila mama marah bukan mama tak sayang tapi mama nak bentuk peribadi & akhlak anak-anak dari kecil. I love u both more than i love myself.

Komen netizen:

 

Sumber: ohbulan.com

About admin blog

Check Also

[VIDEO]“Anak Yang Bijak”-Telatah Jebat Jayden Kongsi Khasiat Air Zam Zam Mencuit Hati Netizen

Sebagaimana yang kita ketahui bahawa air zamzam ini muncul pada zaman Nabi Ismail AS ketika baginda ditinggalkan bersama ibunya Hajar oleh Nabi …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *