Fazura Kongsi Cara Mendidik Fatima, Sekali Benda Lain Netizen Perasan

Proses membesarkan anak-anak memang su’kar dan memerlukan kesabaran yang tinggi. Apatah lagi jika kita baru bergelar sebagai ibu dan pastinya ingin memberikan yang terbaik untuk anak.

Sama seperti Nur Fazura yang yang turut mengakui bahawa tugas sebagai seorang ibu sememangnya menca’bar. Namun, dia tetap seronok kerana ingin melihat anaknya membesar menjadi anak yang baik dan soleha.

Untuk pengetahuan, anak kepada pasangan selebriti terkenal Nur Fazura dan Fattah Amin, iaitu Nur Fatima Aisya kini sudahpun berusia 1 tahun 10 bulan.

Menurut Fazura, dia menghadkan penggunaan gajet buat anaknya, dan hanya membenarkan Fatima mendengar lagu didikan atau nursery rhyme sahaja.

Malah, penggunaan gajet Fatima juga akan dipantau sama ada oleh Fazura sendiri atau suaminya, Fattah Amin.

Selain itu, Fazura juga meluangkan masa hujung minggu untuk membawa anaknya ke taman, atau ziarahi keluarga supaya Fatima merasa seronok berkawan, bermain dan belajar perkara baru.

  

“Mmmm daddy’s face, daddy princess”- Netizen

Bukan sahaja menitikberatkan penggunaan gajet, Fazura juga te’gas dalam pemakanan dan pemilihan susu buat Fatima.

“Faz sendiri kagum tengok perkembangan Fatima sekarang yang makin berkemahiran sosial. Contohnya, Fatima boleh memberi salam dan menyebut nama mama dan papa, pandai mengambil berat dengan memeluk mama serta sedara-mara. Semua perkembangan ini menunjukkan minda dan emosi Fatima berkembang pantas!” katanya.

Sekadar perkongsian dan terima kasih.

Sumber:https://viral25news.com/

About admin blog

Check Also

[VIDEO]“Anak Yang Bijak”-Telatah Jebat Jayden Kongsi Khasiat Air Zam Zam Mencuit Hati Netizen

Sebagaimana yang kita ketahui bahawa air zamzam ini muncul pada zaman Nabi Ismail AS ketika baginda ditinggalkan bersama ibunya Hajar oleh Nabi …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *