“Tk pyah jogεt lᾰga..”- Aliff Syukri Kngsi MV Aksi Gεlek Brsama Baby Shima, Ini Reaksi Mngejutkan Rozita Ibrahim

Ibu kepada usahawan ko.ntr.ov.ersi, Datuk Seri Aliff Syukri iaitu Rozita Ibrahim tam.pil memberikan te.gu.ran selepas anak lelakinya itu yang memuat naik sedutan klip video lagu terbaharunya bersama penyanyi sensasi, Baby Shima.

Bakal Kal.ah.kan Blackpink & BTS

Menerusi video yang dimuatnaik di Instagram, Aliff Syukri yang berpendapat kon.sep MV lagu terbaharunya itu bakal mengal.ahkan kumpulan Korea Selatan terkenal, BTS dan Blackpink.

“Artis no.1 nak menyanyi please beri laluan 😎🙏🏻🙏🏻🙏🏻. Ada yang tak sabar nak dengar suara penyanyi no.1 Malaysia ni??

Konsep video klip kpop dan akan kalah.kan Blackpink dan BTS. Nantikan…”-Tulis Aliff Syukri

Ibu Beri Teguran

Walaubagaimanapun, hantaran yang dimuatnaik oleh Aliff Syukri telah mendapat teguran oleh ibunya, Rozita Ibrahim yang meminta anak lelakinya itu untuk tidak mengundang bala disebabkan aksi gelek yang mencolok mata itu.

“Wallahi ben.ci…Sudah jangan mengun.dang bala. Satu-satu Kri jemput. Yakinlah Kri niaga ni tak perlu artis akan berjaya. Tak payah jo.get laga punggung pun da.pat rezeki.”-Tegur Bonda Rozita

Datuk Aliff Syukri kini telah menutup ruangan komen hantaran itu selepas mendapat kecaman yang teruk oleh netizen terhadap aksi gelek Baby Shima dalam MV terbaharunya yang akan dirilis kelak.

Sebelum Ini :

Tular baru-baru ini di media sosial tentang penampilan pe.silat negara wanita, Merrywati Manuil mengenakan hij.ab ketika menyertai kejuaraan Pencak Silat Dunia ke-19 di Ayer Keroh, Melaka.

Terbukti Hijab Dan Menu.tup Au.rat Tidak Jejas Aktiviti Wanita

Melihat penampilan yang dibawa wanita kelahiran San.dakan, Sabah ini secara tidak langsung membuka mata kaum hawa bahawa penampilan sopan dan menutup au.rat tidak sesekali menjejaskan sebarang aktiviti yang lakukan wanita.

Malah pendakwah, pence.ramah dan juga penulis buku terkenal tanah air, ustazah Asma’ Harun juga mendedahkan bahawa imej bertudung yang dibawa Merrywati membuktikan bahawa menutup au.rat tidak menggang.gu wanita dalam seba.rang urusan kerja yang dilakukan.

“Jika kita perha.tikan wanita ini bukan beragama Islam, tetapi hatinya turut me.ra.sa selesa mengenakan tudung yang menjadi kewa.jipan buat wanita Islam. Mala.han, dia sanggup menge.nakannya dalam lapangan silat yang kita tahu memerlukan pergerakan yang aktif dan lin.cah.

Allahuakbar, ini menjadi bukti bahawa dengan bertudung dan menu.tup au.rat tidak menye.kat seseorang wanita itu untuk melakukan apa jua aktiviti termasuklah aktiviti lasak sekalipun.” Coret beliau

via Facebook/Instagram Ustazah Asma’ Harun

Inspirasi Buat Kaum Hawa

Ustazah Asma juga mengatakan dalam coretan yang dimuatnaik di Instagram beliau, bahawa penampilan yang dibawa pesilat negara wanita ini boleh dijadikan sebagai sumber inspirasi bagi menyuntik semangat kaum hawa untuk istiqamah  dalam menutup au.rat.

“Sahabat semua, jadikan kisah ini satu suntikan semangat dan inspirasi buat kita untuk terus istiqamah menutup aurat dengan sempurna. Besar ganjaran buat mereka yang istiqamah di jalan kebaikan.” Coretnya lagi

Sekadar info, pesilat negara wanita iaitu Merrywati Manuil mende.dahkan di laman Facebook-nya mengenai penampilan berhijab yang dikenakan semasa kejuaraan Pencak Silat Dunia baru-baru ini adalah kerana atas dasar hormat beliau terhadap seni persilatan Melayu.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di Page

Sumber: Muraimy

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

About admin blog

Check Also

“Org Selalu Nmpk Akak Gelak, Tpi..”- Noorkhiriah Luah Rasa Sebαk Ziarah Pusαra Arwαh Bapa, ‘Rindu Paling Sαkit’

Pelakon, Noorkhiriah menerusi hantaran di Instagram meluahkan ras.a se.bak ketika menzi.ara.hi pus.ara ar.wa.h bapanya, Allah.yarham Ahmad Shapie …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *