“Aku s4kit mentaI, sesekali…” – Lu4han Yasin Sulaiman Di Sebalik Tirai Bes1 Yang Ramai Tak Tahu!

KUALA LUMPUR: “Aku s4kit ment4l… sesekali kr0nik.”

Itu antara bait-bait lirik bertajuk Aku Bipolar yang dihasilkan penyanyi nasyid dan kompser, Yasin Sulaiman yang kini menjal4ni hukvman penj4ra di Sungai Buloh atas tudvhan menged4r dad4h berbah4ya jenis ganj4.

Lagu terbaharu yang dihasilkan Yasin atau nama sebenarnya, Mohammad Yasin Sulaiman, 46, dimuat naik di laman Instagram miliknya hari ini.

Ia merupakan lagu kedua yang dicipta oleh pelantun lagu Mimpi Laila itu sejak berada di sebalik tir4i b3si, yang mana lagu pertama dihasilkan pada Mei lalu selepas lebih sebulan ditah4n di penj4ra.

 

Lagu Aku Bipol4r, yang berkisarkan tentang lu4han perasaan Y4sin dipercayai dimuat naik oleh ahli keluarganya bersama tanda pagar #YasinSulaiman dan #Solid4rityforyasinsulaiman.

Selain mend4kwa mengal4mi s4kit ment4l, lirik lagu tersebut antara lain turut dipercayai menyatakan bahawa Yasin memerlukan ‘rawatan kan4bis’ bagi mengub4ti peny4kit yang dihid4pinya.

“Fikiran melay4ng, ku al4mi psik0sis…,” demikian memetik bait lagu tersebut lagi.

Pada penghujung lirik tersebut, selebriti berdar4h kacukan Melayu dan Australia dilihat sekali lagi menek4nkan perkataan “aku bipol4r.. harap maklum.”

Sebelum ini, Yasin ketika ditemu bual sebuah portal berita mengakui menghid4p peny4kit bipol4r dis0rder atau g4ngguan bipol4r sejak 2009.

Dia juga mengaku pernah menerima raw4tan di w4d psik1atri selama dua minggu di salah sebuah hosp1tal di Kuala Lumpur.

Pada 6 Julai lalu, Yasin terlepas daripada hukvman g4n.tvng sampai m4.ti selepas Mahk4mah Maj1stret Petaling Jaya melepas tanpa membeb4skannya daripada tudvhan menged4r dad4h berbah4ya jenis g4nja anggaran berat 214 gram pada Mac.

Bagaimanapun, dia ditudvh atas kesal4han miliki dad4h jenis k4n4bis seberat 193.7 gram dan ditudvh mengikut S3ksyen 39A (2) Akta Dad4h Berb4haya 1952.

Ia memperuntukkan hukvman penjar4 seumur hidvp atau tidak kurang lima tahun penj4ra dan tidak kurang 10 seb4tan.

Sumber : AstroAwani

Tunggu dulu, anda tentu juga tidak mahu ketinggalan untuk mengetahui kisah-kisah yang disediakan menarik ini di bawah seperti berikut:

About admin blog

Check Also

“Betul- Betul Ikut Perangai baba”- Gelagat Jebat Jawab Soalan Memang Di Luar Jangkaan

Defenisi ‘bapak borek, anak rintik’ benar-benar terjadi pada anak lelaki pelakon Malaysia. Jebat Jayden merupakan anak lelaki …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *