“Mak Wan Latah Akan Ke Mahk4mah 28 Julai Ini” – Didie Alias Kongsi Perkembangan Isu Mak Wan Dengan Bekas Pembantu Peribadi

Polemik yang melanda pelakon senior, Halimatussa’diah Mohd Daud atau lebih dikenali dengan panggilan Mak Wan Latah dengan bekas pembantu peribadinya mungkin akan berakhir tidak lama lagi apabila k3s berkenaan kini dalam penelitian p1hak berkvasa dan juga mahkamah.

Didie berkata, dia sudah pun bertemu dengan Mak Wan beberapa minggu lalu dan telah mendengar cerita sebenar dan segala hal yang berkaitan dengan isu daripada mvlut dram4tis itu sendiri.

“Saya sendiri minta dia bercerita kepada saya kerana dalam ramai-ramai kawan artis, tiada siapa pun yang ambil tahu hal berkaitan dirinya.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Didie Alias (@ladydidiemsia)


“Alhamdulillah, saya sudah pun dapat cerita sebenar tentang isu berkenaan, A sampai Z. Selepas saya dapat cerita sebenar, saya akan selamanya menyebelahi Mak Wan. Sebab kita ada bukti. Sebagai contoh, bukti duit keluar masuk dari bank yang diuruskan oleh pihak berkenaan.

“Ya mungkin Mak Wan tahu dia keluarkan untuk apa, tapi benda tu tak dapat. Sedangkan dia nak beli ubat dan makan pun tiada duit. Kenapa mesti kau aniaya dia macam tu? Dan kenapa kau mesti create content yang menjatuhkan reputasi dia? Apa yang kau dapat sebenarnya?,” katanya ketika dihubungi Gempak.

Didie berkata, bekas pembantu peribadi Mak Wan ada meminta untuk berjumpa, tetapi dia selesa untuk berjumpa dengan Wan Wan terlebih dahulu.

“Memang dia ada ajak jumpa, siapa panggil saya peng3cut. Tapi kau siapa? Sebab tu saya memilih untuk berjumpa dengan Mak Wan dulu,” katanya.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Didie Alias (@ladydidiemsia)


Dalam masa yang sama, Didie turut berkongsi perkembangan terkini Mak Wan yang sudah pun dipanggil oleh p1hak berkvasa untuk memberikan keterangan lanjut mengenai isu berkenaan.

“Mak Wan telah dipanggil oleh p1hak p0lis di Balai P0lis Taiping, Perak pada Selasa. Dan setahu saya, k3s ini akan dibawa ke mahk4mah pada 28 Julai ini. Sebagai yang rapat dengan Mak Wan, saya akan teruskan pantauan.

“Saya harap agar kita dapat doakan bahagian Mak Wan selesai dengan cepat. Kita minta pihak berkuasa untuk mengadili hal ini dengan saksama. Sebab bukti semua dah ada. Orang lain pun tak nak bantu dia, persatuan pun… di mana merek? Jadi siapa lagi nak bantu kalau bukan kita?,” tutup Didie.

Terdahulu, bekas pembantu peribadi Mak Wan Latah mendedahkan sikap sebenar bekas majikannya yang dikatakan sebagai p4nas b4ran dan suka membuat cerita.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Didie Alias (@ladydidiemsia)


Sekadar Perkongsian Dan Jangan Lupa Komen Yang Baik Baik Sahaja.TQ

Sumber: Gempak

About admin blog

Check Also

[VIDEO] “6 Tahun Dulu..”- Isυ Pakaian Menjo̞lok Mata Riena Diana Dikecαm?, Sekali Tuan Badan Tampil Buka Mulut!

Pelakon yang cukup terkenal dengan karakter Lailer dalam Kampung People, Riena Diana baru-baru ini menjadi …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *