“Menyesal tak sudah” Puteri Sarah hantar notis sam4n fitn4h pula, ini pula respon padu netizen

TIDAK membiarkan dirinya terus dibvli, terkini pelakon Puteri Sarah Liyana memfailkan notis sam4n fitn4h terhadap seorang individu yang didakwa bercakap perkara tidak benar tentang dirinya di laman sosial.

Sarah, 37, berkata, tindakan itu dibuat sebagai satu bentuk pengajaran kepada warganet agar tidak membuat sebarang spekulasi tanpa bukti kukuh terhadapnya.

“Pengajaran kepada orang luar, jangan buat sebarang spekulasi berdasarkan apa yang anda lihat dan dengar tanpa bukti kukuh.

Sarah ambil tindakan terhadap individu yang buat fitn4h.

“Jangan buat fitn4h fasal saya dan sila jaga kata-kata serta keluarga sendiri,” katanya menerusi Instagram.

Tindakan Sarah itu dilihat bermula apabila seorang pengguna media sosial membalas satu kenyataan yang pernah dikongsinya di media sosial sebelum ini.

Beberapa komen yang dikongsi oleh Sarah di media sosial menunjukkan dia seperti diser4ng dengan kenyataan balas membvrukkan dirinya.

“Ini semua sebab suami dia kaya. Sebab itu dia pertahankan rumah tangga walaupun suami cur4ng.

“Isteri dia takkan lepaskan sebab suami kaya. Jadi apa-apa pun ‘peny0nd0l’ yang salah. Terang-terangan dia tak nak dim4dukan dan prov0ke satu Malaysia untuk b3nci sk4ndal suami dia,” tulis komen berkenaan.

Sarah turut memuat naik notis sam4n terhadap individu itu di Instagram menerusi pegu4mnya, Natasha Basheer and Associate.

Jangan buat fitn4h fasal saya dan sila jaga kata-kata serta keluarga sendiri

PUTERI SARAH LIYANA

PELAKON

Sementara itu, menerusi ruangan komen, ramai menyokong tindakan pelakon itu bagi mempertahankan dirinya.

“Ajar mereka dengan tindakan yang betul. Baru mereka tahu. Mengata tanpa tahu cerita sebenar apa yang dialami tuan badan.

“Fight for your right. Jangan jadikan benda salah itu normal. Peny0nd0l dah tentu salah,” komen netizen.

Ira (kanan) didakwa menjadi orang ketiga dalam rumah tangga Sarah dan Syamsul.

Sarah sebelum ini telah mengeluarkan surat sam4n terhadap aktres Ira Kazar yang didakwa menjadi orang ketiga dalam rumah tangganya dengan Syamsul Yusof.

Terdahulu, Sarah memulakan tindakan sam4n terhadap Ira Kazar yang did4kwa menjadi orang ketiga mengg4ngu rumah tangganya dengan pengarah Syamsul Yusof.

Mahk4mah S2syen Sivil Kuala Lumpur pada 4 Julai lalu memerintahkan pelakon Ira Kazar yang did4kwa mengg4ngu rumah tangga Sarah dan suami, Syamsul Yusof diperintahkan untuk berhenti mengeluarkan, menyeb4rkan dan menghantar sebarang kenyataan atau apa sahaja bentuk g4ngguan terhadapnya dalam media sosial sehingga perbicaraan penuh k3s berkenaan.

K3s itu akan disebut semula pada 23 Ogos ini.

RESPON NETIZEN :

Sumber/Kredit : mStar

Diolah Oleh : Wan Network

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

Jangan Menyesal!! C0py/Salin Semula Artikel Kami Tanpa Kebenaran Akan Di Report C0pyright

About admin blog

Check Also

[VIDEO]“Anak Yang Bijak”-Telatah Jebat Jayden Kongsi Khasiat Air Zam Zam Mencuit Hati Netizen

Sebagaimana yang kita ketahui bahawa air zamzam ini muncul pada zaman Nabi Ismail AS ketika baginda ditinggalkan bersama ibunya Hajar oleh Nabi …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *