“Apa amalan Ananda Krishnɑn agaknya ya?”- Dikec4m Krn Dedɑh Amalan Syamsul Yusoff, Ini Jawapan Balas Ustaz Izhar

Sebelum ini, pendakwah dan pensyarah kanan, Prof Madya Datuk Dr Mohd Izhar Ariff Mohd Kashim ada memberikan ucapan tahniah atas pencapaian Syamsul Yusof menerusi filem Mat Kilau.

Dedah Amalan Dan Keperibadian Syamsul Yusof

Menurut Sinar Plus, Ustaz Izhar berkongsikan mengenai kesungguhan Syamsul dalam membuat pela.buran untuk mengkaji sesuatu sebelum mengelua.rkan sesuatu filem.

Malah Ustaz juga menyatakan antara amalan yang menjadi sebab dia murah rezeki adalah kerana Syamsul sering menjaga solatnya.

Mendapat Respond Nega.tif Dari Sege.lintir Netizen

Kisah mengenai perkongsian tersebut telah mendapat respon yang negatif dari sesetengah netizen. Menurut perkongsian Ustaz Izhar, dia menunjukkan beberapa ‘screenshot’ komen-komen yang mempersoalkan amalan yang dilakukan oleh agama lain.

Apa amalan Ananda Krish.nan agaknya ya?

…itu la, apa amalan Bill Gates.

…bila orang kaya bertambah kaya dikatakan amalannya, bila orang miskin bertambah miskin walaupun setiap hari ke masjid dan bertahajud tanpa orang nampak dikatakan kemalasannya…

Ustaz Izhar Komen Re.spond Negatif Netizen

Di Instagram milik Ustaz Izhar, ustaz memaklumkan bahawa adanya golongan orang Islam yang hatinya kotor, maka tidak pelik ada sifat dengki dan hasad terhadap kejayaan orang lain.

Ustaz Izhar juga mempersoalkan kembali bagaimana golongan Melayu Islam hendak berjaya jika terdapat golongan seperti ini.

Memberi Peringatan

Malah ustaz juga memperingatkan bahawa kejayaan inilah yang menyebabkan semakin ramai orang Islam yang kaya membayar zakat dan membantu orang Islam yang susah.

Ustaz Izhar mengakhiri ‘caption’nya dengan menyatakan bahawa rakyat Malaysia termasuk DYMM Tuanku Sultan Selangor, permaisuri dan para pemimpin negara menyokong hasil karya anak bangsa demi menyedarkan generasi muda tentang betapa pentingnya perpaduan demi memelihara agama, bangsa dan negara.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di Page

Sumber: muraimy

About admin blog

Check Also

[VIDEO] “6 Tahun Dulu..”- Isυ Pakaian Menjo̞lok Mata Riena Diana Dikecαm?, Sekali Tuan Badan Tampil Buka Mulut!

Pelakon yang cukup terkenal dengan karakter Lailer dalam Kampung People, Riena Diana baru-baru ini menjadi …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *