Afdlin Shauki Ka1tkan Cer4mah Ag4ma, Terus Pert4han Kel4b Komedi,- Sekali Ini Respon Shahrol Shiro…

KONTR0VERSI wanita mengh1na agama Islam ketika membuat persembahan stand-up di Crackhouse Comedy Club semakin p4nas apabila pelawak Shahrol Shiro membidas kenyataan Datuk Afdlin Shauki yang tidak bersetuju pihak berkuasa menutup sementara kelab komedi berkenaan.

Shahrol atau Shahrol Azizie Azmi dalam kenyataan di Instagram tetap bertegas dengan pendiriannya yang bersetuju kelab tersebut ditvtup apatah lagi pelbagai video mengenai persembahan komedi berdiri di lokasi itu yang tersebar dan menyinggung perasaan orang ramai.

“Seperti dijangka banyak video tersebar mengenai persembahan stand up kelab tersebut yang membuatkan ramai ters1nggung. Pendapat saya kekal konsisten kelab tersebut eloklah ditvtup sementara takut ia mendatangkan mudarat lebih besar,” katanya.

Malah dalam hantaran berbeza, Sharol turut memuat naik beberapa gambar dipercayai suasana dalam kel4b berkenaan yang memperlihatkan di meja pelanggan dihid4ngkan minvman ker4s.

Shahrol mengharapkan agar jangan menyamakan lawak komedi stand-up dan penceramah agama.

Shahrol turut mempersoalkan hukvm menari rezeki dalam Islam yang mengh1dangkan minvman itu kepada penonton.

“Hurailah hujah panjang berjela sekalipun atas asbab jasa sebuah kelab yang menjadi penggiat komedi stand up mencari rezeki, tetapi terdetik di hati saya seorang insan yang tidak pandai agama itu, apakah hukvmnya mencari rezeki mengh1burkan jiwa para penonton yang sedang kh4yal menegvk minvman ker4s.

“Daripada pengetahuan saya, menjadi bouncer menjaga pintu luar kelab malam yang menyediakan minuman ker4s pun har4m, inikan pula berada di dalamnya,” tulisnya.

Sementara itu, Shahrol turut memb1das kenyataan terbaharu Afdlin yang menyamakan lawak yang diselitkan dalam ceramah agama dengan persembahan komedi berdiri.

 Saya akan terus bersuara jika abang terus membela sebuah kemungkaran dan tolong jangan hilangkan rasa hormat saya pada abang yang senior dalam industri

SHAHROL SHIRO

PELAWAK

Shahrol berkata, tindakan penceramah memasukkan elemen komedi adalah bagi menarik perhatian pendengar agar lebih menarik dan tidak sepatutnya disamakan dengan isu yang sedang berlaku.

“Mereka selitkan sedikit lawak supaya yang mendengar tidak bosan dan mengantuk. Dengan lawak juga mereka daapt merasakan Islam ini mudah dan mampu menarik golongan muda terutamanya dekat dengan Islam,” terangnya.

Tidak hanya itu, Shahrol turut mempersoalkan tindakan Afdlin yang bersungguh-sungguh mempertahan kelab komedi itu.

Shahrol mempersoalkan tindakan Afdlin yang bersungguh-sungguh mempertahankan agar Crackhouse Comedy tidak ditvtup.

“Saya akan terus bersuara jika abang terus membela sebuah kemungk4ran dan tolong jangan hilangkan rasa hormat saya pada abang yang senior dalam industri,” jelasnya.

Shahrol turut menjelaskan kelantangannya bukan bertujuan untuk memenuhi agenda p0litik dan tidak wajar saling menuding jari kepada mana-mana pih4k dan meminta k3s itu disi4sat oleh pihak berkuasa.

“Kita ketepikan dulu ideologi p0litik sebab isu pokoknya hari ini adalah sebuah kelab yang menjadi tempat berkumpulnya para penggiat komedi stand up yang dilihat meraikan kandungan sens1tif terutamanya isu agama,” katanya.

Sekadar Perkongsian Dan Jangan Lupa Komen Yang Baik Baik Sahaja.TQ

Sumber: Mstar

About admin blog

Check Also

[VIDEO] “6 Tahun Dulu..”- Isυ Pakaian Menjo̞lok Mata Riena Diana Dikecαm?, Sekali Tuan Badan Tampil Buka Mulut!

Pelakon yang cukup terkenal dengan karakter Lailer dalam Kampung People, Riena Diana baru-baru ini menjadi …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *