[VIDEO] “Gaji pun mahal 5 hari ja boleh…” Hasil Jualan Air Balang RM100k Sekali Ini Tindakan Syahmi Sazli

Pengarah filem, pelakon dan YouTuber terkenal Syahmi Sazli dipuji merendah diri apabila menjalankan perniagaan air balang berhampiran pejabatnya di Jalan Sultan Omar di Kota Bharu, Kelantan.s

Ini kerana kejayaan dicipta pengarah berusia 27 tahun itu tidak perlu dipertikaikan lagi, tetapi masih memilih untuk berniaga sambil mengamalkan konsep bersedekah.

Selepas mengumumkan untuk berhenti seketika penjualan air balangnya pada bulan yang lalu, Syahmi Sazli sekali lagi membuat ramai terkejut kerana dia berjaya mengutip melebihi RM100,000 untuk tempoh 5 hari penjualan air balang miliknya sempena musim cuti raya aidiladha ini.

Walaupun masin tidak mempunyai kedai yang tetap untuk jualan air balang tersebut , Syahmi yang menggunakan khidmat runner dan juga jualan secara lansung itu mengumumkan berjaya membuat jualan melebihi ratusan ribu ringgit dan memberikan hampir RM20,000 kepada 15 orang pekerjanya itu.

VIDEO :

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Syahmi Sazli (@syahmisazli)


KOMEN NETIZEN :

Sumber : IG Syahmi Sazli

About admin blog

Check Also

[VIDEO] “Sanggup dedah aurαt demi netizen..”- Nak Buktikan Tk Hαmil. Sekali Ini Tindαkan Mengejut BCL

Baru-baru ini, selebriti terkenal berasal dari Indonesia iaitu Bunga Citra Lestari telah menjadi mangsa body shaming kerana …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *