“Ni baru cover best” Nyanyian Mentera Semerah Padi oleh Amir Masdi & Shahrul viral

Sebuah lagu berjudul Mentera Semerah Padi cukup mendapat perhatian ramai sejak kebelakangan ini apabila ia memberikan semangat lain macam kepada pendengar apatah lagi selepas menonton sebuah filem baharu berjudul, Mat Kilau: Kebangkitan Pahlawan.

Seperti ramai yang sedia maklum, lagu tersebut merupakan nyanyian daripada Datuk M Nasir yang dikeluarkan sekitar tahun 1993 dan difahamkan ia adalah dicipta dan dihasilkan olehnya sendiri.

Pun begitu, mendengarkan pula hasil nyanyian duet iaitu Amir Masdi dan Sharul Kamal mempersembahkan lagu tersebut menyebabkan ramai tertarik dengan suara mereka yang membuat cover lagu legend itu.

Tidak sekadar itu, Amir Masdi yang juga sering menghiburkan peminat dengan membuat video cover penyanyi lain mencetuskan nyanyian dia bersama Sharul Kamal dalam menyanyikan lagu legend tersebut dipuji ramai.

@fariezluffy Cover version Mentera Semerah Padi by Amir Masdi & Sharul Kamal… Kembali #viral #trending #masukberanda #fyp #menterasemerahpadi #mnasir #kumpulanspider #amirmasdi #sharulkamal #fypmalaysia ♬ original sound – FariezHK

Nyanyian cover lagu Mentera Semerah Padi  daripada dua penyanyi bersuara padu itu ternyata mendapat ribuan tanda suka berserta ditinggalkan pelbagai respon positif yang memuji nyanyian mereka itu.

“Love nya…”

“Semangat dia lain macam….”

“Aku suka…”

“Antara tercover yang sangat kena dengan jiwa dan terbaik…”

Sekadar Perkongsian Dan Jangan Lupa Komen Yang Baik Baik Sahaja.TQ

Sumber: HCL

About admin blog

Check Also

“Perempuan cantik memang selalu kena fítnαh..”- Azhar Sulaiman mula bersuara ísu Isu Sophia Albarakbah!

Sejak akhir-akhir ini industri hiburan sekali lagi dike.jut.kan dengan satu kisah pendedahan oleh Bella Astillah …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *