Pernah dilamar Audi Mok rakam lagu, Hun Haqeem tangguh niat bergelar penyanyi kerana sikap pemalu

SIAPA sangka, selain berlakon, Hun Haqeem juga mempunyai bakal sebagai seorang penyanyi dan sentiasa menyimpan hasrat untuk melancarkan lagu sendiri.

Pernah dilamar untuk merakamkan lagu, Hun, 24, impian itu terpaksa dilupakan kerana sifat pemalu dalam dirinya untuk tampil sebagai penyanyi cukup menebal.

Bagaimanapun, dia tidak mahu impian tersebut terkubur begitu sahaja malah sudah pun menyiapkan demo lagunya sendiri.

Hun masih sedia dikecam kalau peminat tegur soal nyanyian.

“Saya sentiasa ada niat dan perancangan untuk mulakan kerjaya nyanyian, tetapi masih ada rasa malu-malu kucing. Sejak kecil saya dibesarkan dalam kalangan keluarga yang sukakan muzik.

“Ada komposer pernah lamar saya seperti Audi Mok dan saya juga ada cipta lagu sendiri. Mungkin tahun depan akan lancarkan single pertama.

“Untuk lagu pertama ini mungkin saya anggap sebagai hobi sahaja. Kalau ia dapat sambutan hangat mungkin saya akan lebih serius sebagai penyanyi,” katanya kepada mStar.

Seperti mana memulakan kerjaya seni dahulu, Hun akui gementar menerima reaksi peminat selepas dia melancarkan lagu itu nanti.

Sedia menerima kec4man, Hun dalam masa sama akan berusaha memperbaiki teknik nyanyian dengan mengikuti kelas vokal sebelum lagu itu dilancarkan.

“Tidak kisah dengan kecaman. Saya buat apa yang saya suka. Lagu itu sekadar berkongsi dengan peminat dan saya tak pernah letakkan diri sebagai seorang penyanyi berkredibiliti.

Untuk lagu pertama ini mungkin saya anggap sebagai mahu lepaskan hobi sahaja

“Kalau orang suka saya amatlah bersyukur, tetapi jika tidak saya akan cuba perbaiki. Kalau nak jadi penyanyi kenalah usaha keras sikit seperti mengikuti kelas vokal,” ujarnya.

Sementara itu bercakap tentang perkembangan kerjayanya, Hun tampil dalam drama Hantu Raya Pergi Perang menerusi aplikasi Sooka.

Dia juga mula berjinak-jinak dalam bidang pengarahan dan pernah bekerjasama dengan Kamal Adli menghasilkan drama Sih1r.

Penampilan Hun berbeza dalam drama Hantu Raya Pergi Perang.

“Saya diberi peluang untuk menjadi pengarah bersama dalam drama Sihir sekitar November tahun lalu. Ia terjadi tanpa dirancang.

“Saya sangat bertuah kerana dapat rasa pengalaman itu dalam usia muda,” jelasnya.

Sumber: Mstar

About admin blog

Check Also

[VIDEO]“Anak Yang Bijak”-Telatah Jebat Jayden Kongsi Khasiat Air Zam Zam Mencuit Hati Netizen

Sebagaimana yang kita ketahui bahawa air zamzam ini muncul pada zaman Nabi Ismail AS ketika baginda ditinggalkan bersama ibunya Hajar oleh Nabi …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *