[VIDEO] Baru Je A. Aida Kata Nak Sam4n, Sekali Amelia Henderson B0ngkar Benda Lain Yang Ramai Tak Tahu

SELEPAS pelakon Idris Khan membuat kenyataan, Amelia Henderson pula tampil menjelaskan situasi sebenar susulan d4kwaan mereka berdua bersikap tidak profesional dengan membatalkan kontrak perjanjanjian sebuah drama terbitan A Aida Production Sdn Bhd.

Terkejut dengan sidang media yang berlangsung pada Jumaat lalu, Amelia, 26, juga menegaskan segala tudvhan yang dilemp4rkan ke atas dirinya adalah tidak benar.

“Tanpa prejvdis saya ingin katakan segala tudvhan adalah tidak berasas dan tidak benar. Saya terkejut dengan sidang media yang dijalankan sebelum ini dan dapat tahu tentang perkara tersebut melalui sosial media.

Amelia menjelaskan dakwaan dia menarik diri daripada drama Sekali Lagi Cinta Kembali.

“Saya percaya perkara ini boleh diselesaikan secara tertutup tanpa melibatkan media dan orang awam. Saya faham kontrak tersebut, tetapi saya tidak mel4nggarnya,” katanya.

Amelia juga mendakwa selepas menandatangani kontrak pada Februari lalu, dia masih belum menerima skrip penuh drama tersebut dan tarikh sebenar penggambaran dimulakan juga belum diketahui.

Dalam masa sama, Amelia memberitahu watak dalam skrip yang diterima pada Mei lalu tidak sama seperti mana ditawarkan ketika awal perbincangan untuk berlakon dalam drama tersebut.

“Kami tanda tangan kontrak pada Februari dan mengikut nota saya penggambaran bermula pada 20 Mei hingga 17 Ogos. Namun ketika menanda tangani kontrak, belum ada skrip penuh atau tarikh yang pasti bila penggambaran akan dimulakan.

“Saya diberitahu watak yang dipegang adalah tentang wanita yang kuat namun apabila terima skrip ia adalah sebaliknya. Jalan cerita drama ini membuatkan saya tertekan dan risau.

“Sebagai pelakon saya ada tanggungjawab untuk memberi contoh baik kepada penonton. Namun apabila membaca skrip ia bertentangan dengan prinsip saya dan saya tidak boleh terima. Lebih teruk lagi ia tidak sama seperti digambarkan awal dahulu.

Jalan cerita drama ini membuatkan saya tertekan dan risau

AMELIA HENDERSON

PELAKON

“Keutamaan saya adalah penonton,” ujarnya.

Amelia menjelaskan hal tersebut dalam satu perkongsian video di laman Instagram miliknya pada Sabtu.

Pada Jumaat lalu penerbit Datuk A Aida dalam satu sidang media memberitahu bakal mengambil tindakan und4ng-und4ng terhadap Amelia dan Idris gara-gara menarik diri saat akhir daripada membintangi drama Sekali Lagi Cinta Kembali.

Selain kecewa dengan tindakan dua pelakon itu, A Aida juga mendedahkan dia mengalami kervgian besar akibat sikap tersebut.

VIDEO :

 

View this post on Instagram

 

A post shared by (@ameliath)

KOMEN RAKAN ARTIS TERMASUKLAH JANNA NICK :

Sumber : mStar

About admin blog

Check Also

[VIDEO] “6 Tahun Dulu..”- Isυ Pakaian Menjo̞lok Mata Riena Diana Dikecαm?, Sekali Tuan Badan Tampil Buka Mulut!

Pelakon yang cukup terkenal dengan karakter Lailer dalam Kampung People, Riena Diana baru-baru ini menjadi …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *